KIYOGA

Trobar la pau mitjançant el silenci

El flux verbal pot ser un lladre d'energia molt important en nostre dia a dia, ja que en moltes ocasions, amb poques paraules ens podem fer entendre. De la mateixa manera, tot el soroll que hi ha al nostre voltant pot impedir que escoltem les nostres necessitats, arribant a provocar-nos sentiments negatius, ansietat i moltes altres malalties.

Dominar el silenci ens ajuda a saber escoltar als altres, però sobretot a escoltar-nos a nosaltres mateixos i a les nostres necessitats físiques, mentals i emocionals, i això únicament és possible quan aconseguim tenir silenci intern. I com podem practicar el silenci:

  • La pràctica ashtanga ioga ens porta de forma natural a un estat de silenci i introspecció.
  • La meditació ens ajuda a observar el flux mental, i sense buscar el silenci en si, poc a poc aprenem a aquietar la ment.
  • Durant el dia queda’t en silenci petites estones i observa què succeeix al teu interior, com reacciones el teu cos, ment i emocions. Un o dos minuts són suficients, per aconseguir resultats és millor repetir-ho més vegades durant la jornada que fer-ho estona molt llargues.
  • Ves a passejar sense el teu telèfon, ni càmera de fotos,… simplement camina i gaudeix de la natura, els seus sons e intentar no parlar amb l’altre persona si vas amb companyia. Els japonesos anomenen SHINRIN YOKU a aquesta pràctica.
  • T’atreveixes amb tot un dia de silenci ? és una pràctica ancestral anomenada Mauna i és una pràctica introspectiva molt poderosa. Ah! I recorda avisar als teus amics i familiars!

 

També i ha pel·lícules i llibres que ens ensenyen sobre el silenci i ens obren el món dels sons naturals. Aquestes són les meves recomanacions:

  1. Little forest Summer/Autumn
  2. Little forest Winter/Spring
  3.  Every day is a good day. 

Totes em va resultar pel·lícules meravelloses!

I si us agrada llegir us agradarà  La màgia del silencio” de Kankyo Tannier. Escrit amb un humor excel·lent, tracta de la vida d’una monja budista francesa i ens ensella de forma senzilla  i pràctica a exercitar el silenci, la meditació i a ser feliços. El podreu trobar a la biblioteca de La Massana!

Sasha Sergeeva

TOP