KIYOGA

El silenci visual

Avui en dia, tots nosaltres, tenim bastant interioritzats els impactes visuals que ens trobem en el nostre dia a dia com els cartells publicitaris, rètols lluminosos i diversos reclams comercials que tenim al nostre voltant. I a casa nostra no estem pas més protegits, ja que la televisió, els telèfons mòbils i molts dels nostres objectes quotidians s'encarreguen de fer-nos arribar tots aquests estímuls visuals. Però, tot i estar acostumats, aquest soroll ens pertorba la ment i és molt necessari deixar que aquesta descansi.


Amb l'ashtanga aprenem a centrar la mirada (Drishti), de manera que ens ensenya a concentrar-nos i enfocar-nos, contrarestant així els efectes negatius del continu bombardeig sensorial.


Et deixem una sèrie de consells per aconseguir més silenci visual en el teu dia a dia:

  • Revisa la llar i retira tot allò que et molesti a primera vista. Deixa només els objectes als que tens molt afecte i que parlen de tu.
  • Tenir els espais endreçats és sinònim de menys soroll visual. A casa o a la feina tornar a deixar al seu lloc els objectes que utilitzes en acabar de donar-li ús, així aconseguiràs mantenir l'ordre.
  • Quan vagis pel carrer concentra la teva mirada als teus passos i en el moviment físic.
  • Si vas de compres, mira només allò que t'interessa. Per exemple: si vas a buscar roba, vés directament a les teves marques preferides, si ets aficionat de pintura, aturat només aparadors artístics. Així la teva mirada no vagabundeja per tot ventall que ens ofereix el món material.
  • Treballes molt davant l'ordinador? Descansa la vista 5 minuts cada hora.
  • Marcat un límit d'ús de pantalles, siguin ordinadors, tauletes o telèfons mòbils. Avui en dia els telèfons ens donen la possibilitat d'autolimitar-nos el temps d'ús d'algunes apps com xarxes socials.

Sasha Sergeeva

TOP